Wizyta studyjna o turystyce kulinarnej
Przedstawiciele gospodarstwa Kozia Rodzinka, Farmy Różnorodności oraz Pasieki Frysz wzięli udział w wizycie studyjnej „Wykorzystanie turystyki kulinarnej jako innowacyjnego narzędzia rozwoju obszarów wiejskich województwa śląskiego”, organizowanej przez przez Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie.
Była to okazja do odwiedzenia wielu ciekawych miejsc: Pstrągu Ojcowskiego, Lavendziarni, Winnicy Wieliczki, Ekofarmy-Wioski Indiańskiej, gospodarstwa agroturystycznego Koziarnia oraz "Wiśniowy Gaj". Zwieńczeniem wyjazdu studyjnego była wizyta w Dolinie Karpia w Zatorze - spotkanie z przedstawicielem Stowarzyszenia Dolina Karpia, spacer po Stawach z przewodnikiem ornitologicznym, warsztaty krówkowe w Lolly Polly.
Życzymy, by zdobyte doświadczenia i poznanie nowych wytwórców stały się inspiracją do kolejnych innowacyjnych przedsięwzięć.
Wizyta studyjna współfinansowana była ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.