Twaróg - Frykas Babci Krysi najlepszym serem w województwie śląskim !

14.06


Twaróg – Frykas Babci Krysi, certyfikowany produkt wytwarzany przez Górę Sera,  zdobył I miejsce w konkursie na najlepszy ser w województwie śląskim - „Kryształowy Ser” w kategorii serów świeżych.

Ręcznie wytwarzany twaróg produkowany jest wyłącznie z mleka pozyskiwanego od krów hodowanych w gospodarstwie Państwa Malcherów w Górze. Przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury i smaki pamiętane z dzieciństwa pozwoliły przygotować produkt, który jest w 100 % naturalny, domowy i swojski.

Zachęcamy wszystkich do skosztowania tego wyśmienitego twarogu, jak i pozostałych wyrobów Małgorzaty i Mateusza Malcherów, którym serdecznie gratulujemy tego wyróżnienia i życzymy kolejnych wspaniałych osiągnięć!

Gratulujemy również pozostałym uczestnikom, którzy brali udział w konkursie, w tym przedstawicielom Gospodarstwa Rolnego Kozia Rodzinka oraz Grűner Przetwórstwo Serów.

Cieszymy się, że tak znakomicie reprezentujecie Lokalną Markę Ziemi Pszczyńskiej!


Nagrodzony ser na drewnianej desce
Nagrodzony ser na drewnianej desce
Dyplom
Dyplom
Przedstawiciel Góry Sera z dwoma mężczyznami
Przedstawiciel Góry Sera z dwoma mężczyznami
Przedstawiciel Góry Sera, obok mężczyzna
Przedstawiciel Góry Sera, obok mężczyzna
Przedstawiciel Góry Sera, obok mężczyzna
Przedstawiciel Góry Sera, obok mężczyzna