Wizyta studyjna w Pszczynie

28.11

Lokalna Marka Ziemi Pszczyńskiej była jednym z tematów wizyty studyjnej w Pszczynie, która zorganizowana została w ramach Pracowni Samorządowej Fundacji Batorego oraz akcji Masz Głos.

W miniony piątek w pszczyńskim skansenie Wicestarosta Damian Cieszewski przybliżył ideę Lokalnej Marki Ziemi Pszczyńskiej samorządowcom oraz przedstawicielom organizacji pozarządowych i grup nieformalnych z różnych części Polski.

Swoje produkty zaprezentowali przedstawiciele firmy Grűner oraz Uzdrowiska Goczałkowice-Zdrój.

Na zakończenie uczestnicy spotkania mieli okazję skosztować certyfikowanych produktów podczas degustacji.

Dziękujemy wszystkim osobom, które włączyły się w to przedsięwzięcie ! 

Wicestarosta przemawia do zebranych gości.
Wicestarosta przemawia do zebranych gości.
Przedstawicielka Fromażerii Gruner opowiada o swoich produktach.
Przedstawicielka Fromażerii Gruner opowiada o swoich produktach.
Przedstawicielka Uzdrowiska Gocząłkowice-Zdrój opowiada o produktach w oparciu o prezentację wyświetlaną na ekranie.
Przedstawicielka Uzdrowiska Gocząłkowice-Zdrój opowiada o produktach w oparciu o prezentację wyświetlaną na ekranie.
Zebrani goście oglądają film o produktach z Uzdrowiska Goczałkowice-Zdrój, wyświetlany na ekranie.
Zebrani goście oglądają film o produktach z Uzdrowiska Goczałkowice-Zdrój, wyświetlany na ekranie.
Papierowe torby z produktami z Uzdrowiska Goczałkowice-Zdrój ułożone obok siebie na stole. Z lewej strony ulotki i dwie miseczki z borowiną.
Papierowe torby z produktami z Uzdrowiska Goczałkowice-Zdrój ułożone obok siebie na stole. Z lewej strony ulotki i dwie miseczki z borowiną.
Taca z certyfikowanymi produktami - kulami i kremami serowymi.
Taca z certyfikowanymi produktami - kulami i kremami serowymi.
Certyfikowane miody w słoikach przygotowane na stole do degustacji.
Certyfikowane miody w słoikach przygotowane na stole do degustacji.
Pasztety z gęsiną w słojach przygotowane na stole do degustacji. Z prawej strony leżą ulotki, a za słojami pasztetów koszyk z chlebem.
Pasztety z gęsiną w słojach przygotowane na stole do degustacji. Z prawej strony leżą ulotki, a za słojami pasztetów koszyk z chlebem.
Pszczyńskie Grzybki w słojach przygotowane na stole do degustacji. Z lewej strony stoi kubek ze sztućcami, a z prawej strony ulotki.
Pszczyńskie Grzybki w słojach przygotowane na stole do degustacji. Z lewej strony stoi kubek ze sztućcami, a z prawej strony ulotki.
Zaproszeni goście degustują certyfikowane produkty przygotowane na stołach.
Zaproszeni goście degustują certyfikowane produkty przygotowane na stołach.